25.12.2014

Lotan joulu

Hei vaan! En miä sittenkään ehtinyt kirjoittelemaan eilen ennen puoltayötä vaikka lupasinkin, mutta toivottavasti tekin olitte ennemmin porukoidenne ja läheistenne kanssa ettekä koneen ääressä!
Jäi sitten joulukalenterikin päättelemättä, mutta niin kuin aiemmin sanoinkin, niin ei se ihan nappiin mennyt muutenkaan. :D Jos sitä ensi vuonna kokeilisi uudestaan, nyt kun tiedän suunnitella vähän paremmin, ajastaa postaukset aina samaan kellonaikaan ja keksiä jonkun vähän paremman tyylin ylipäätään toteuttaa kalenterin!
Mutta sitten asiaan, eli mites teillä on joulu mennyt? Mun joulu on kulkenut ihan perinteisen mallin mukaan, sukulaisia,  nukkumista, ruokaa ja suklaata! Aamiaiseksi suklaata, lounaaksi suklaata, välipalaksi suklaata, päivälliseksi suklaata ja iltapalaksi suklaata, tällainen on ollut mun ruokavalio 3 viime päivän ajan. Perheelle (Poju mukaanlukien) annoin lahjaksi suklaata ja sain takaisin pari pakettia suklaata, mutta sehän se onkin joulun syvin ajatus!

  Aattona herään yleensä melko aikaisin, varmaan vähän siksikin että oon tosi innoissani, mutta pääasiassa tekemään lahjat loppuun ja paketoimaan ennekuin muut, joiden lahjat ovat odottaneet valmiina jo viikkoja, heräävät. :-D Niinkuin kerroinkin, niin joulunodotus saattaa alkaa jo lokakuussa, mutta lahjoja on täydin mahdotonta saada valmiiksi ennen 23. päivää. Kun kaikki ovat jalkeilla, jaetaan perheen kesken lahjoja, vaikka tänä vuonna mä sainkin kamerani jo kuukausi sitten! Lounaaksi on aina joulupuuroa, ja vähän sen jälkeen koittaa lähtö mummolaan, jonne ei siis ole 3 kilometriä pidempi matka. Aattoilta mummolassa saunoineen, herkkupöytineen ja lahjojen jakamisineen on joulun kohokohta, jota en vaihtais pois mistään hinnasta!
  Joulupäivänä käydään yleensä toisen mummon luona Mikkelissä jouluaterialla, tai sitten sama seurue aterioi meillä, ja sekin on niitä tärkeitä juttuja vähintäänkin mummon ihan taivaallisen lihattoman makaroonilaatikon takia! Tänä vuonna jäin kuitenkin ilman tuota herkkua, sillä mummo oli kipeä, mutta onneksi saatiin muuta ruokaseuraa. :)
  Tapaninpäivisin mä en tee muuten oikein mitään, nyt kun asiaa ajattelen! Epätavallista kyllä, tänä vuonna mua ei oikein innosta kunnon löhöilypäivä, mutta saatoinkin jo hankkia pari kaveria meille Disney-leffoja tölläämään tai sitten luistelemaan. Meidän pieni lampilätäkkömme on nimittäin jo jäätynyt, ja mun ainakin tekee mieli jo luistelemaan, ja voi vitsi mä haluun lautailemaan! Lauantaina aukeaa Mikkelin Tornimäki, ja melkein tekis mieli rynnätä sinne saman tien. Surku vaan, jos ne ottaa pari kymppiä kahden tunnin hissilipusta, jos auki ei ole vielä kuin yks rinne.
  Ups, lopussa lipesin vähän aiheesta, mutta tuollainen on mun joulu! Hyvää loppujoulua eli Tapaninpäivää kaikille (ja hyvää synttäriä Isac Elliotille heh), ja kertokaas, miten te vietätte tänä vuonna joulua ja mikä on sellainen perinne, mistä ei vain voi luopua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi kivasti niin kellekään ei tuu paha mieli ^3^!