23.12.2013

Maailma ei ole toiveidentoteuttamistehdas

Moi taas! Hihii, kun tästä blogista ei löytynyt vielä tarpeeksi erilaisia aiheita, niin piti tunkea päälle vielä kirja-arvostelujakin. Miä en oo mikään maasteri näiden tekemisessä enkä ehkä ajattele niin syvällisesti ja keskittyneesti kuin muut vastaavat arvostelijat, muttá kuhan nyt kerron että tykkäsinkö vai en. :D Tässä tulee ensimmäinen sitä luokkaa. :)


John Green: Tähtiin kirjoitettu virhe

"Kilpirauhassyöpää sairastava 16-vuotias Hazel on onnekas saatuaan muutaman lisävuoden. Elämä tuntuu soljuvan sormien lomitse, kunnes hän tapaa Augustuksen. Itsepintaisen sinnikäs poika on päättänyt voittaa omakseen sydämen, jonka siihen saakka on täyttänyt muuan arvoituksellisesti kesken jäänyt romaani.
Samalla kun sairaus tiukentaa otettaan, nuorten elämän käsikirjoitus menee uusiksi. Vaikka kirjallisia salaisuuksia ratkova matka Amsterdamiin osoittautuu pettymykseksi, rakastuneet löytävät toisistaan sen, mitä eivät ole vielä ehtineet menettää." Takakansi




Kuulin kirjasta partiotapahtumassa Jambore On The Internet, jossa joku ruotsalainen tyttö suositteli sitä miulle. Googlettamisen jälkeen päätin, että onhan tuo luettava. :)

Henkilöt olivat mielestäni mielenkiintoisia. Hazel viettää päivänsä neljän seinän sisällä katsellen Huippista ja odottaen, että kuolema tulee korjaamaan hänet pois. Äiti kuitenkin toivoo, että hän nauttisi elämästään, kun se on vielä mahdollista. Vertaistukiryhmässä hän tapaa Augustuksen, jolta syöpä on vienyt toisen jalan. Hazel ei salli itsensä rakastua, sillä pitää itseään kranaattina joka räjähtää hetkenä minä hyvänsä.
Augustus, poika, joka pitää vertauskuvista, pitää tupakkaa suussaan polttamatta sitä ja pelkää unohduteksi tulemista, on kuitenkin päättänyt saada Hazelin omakseen. Yhdessä he tekevät kaikenlaista, ja pari päätyy jopa Amsterdamiin asti etsimään vastauksia Hazelin lempikirjan Viistoa Valoa herättämiin kysymyksiin.
Amsterdamissa tutustutaan myös Viistoa Valoa-kirjan kirjailija Peter Van Houteniin, joka osoittautuukin erilaiseksi kuin mitä on odotettu. Itse asiassa pidin jollain tapaa hänestäkin. Kävin Googlettamassa, onko Viistoa Valoa-nimistä kirjaa oikeasti olemassa, sillä oisin voinut lukea senkin. :D
Joissakin arvosteluissa, joita äsken selailin, oli dialogien kieltä pidetty outoina noin nuorten henkilöiden suuhun, hahmoja kaksiulotteisina ja etenkin Augustusta epäuskottavana, mutta en miää vaan huomannut. 8)

Juoni oli miusta hyvä, loppu ehkä vähän ennalta arvattava mutta ei se niin kovasti häirinnyt. Henkilöistä paljastui uusia puolia kun he joutuivat erilaisiin tilanteisiin. Kuolema oli koko ajan kuvioissa, sen tiesivät niin henkilöt kuin lukijakin, mutta se osattiin syrjäyttää hauskuuden tieltä aina välillä. Siitä osattiin jopa tehdä huumoria.

Kirjassa on paljon syvällistä asiaa, niin tekstinä kuin rivien välissäkin, ja näin nuorena ja hölmönä miulta meni ohi ilman että tajusin mitään. Luultavasti, jos lukisin kirjan parin vuoden päästä uudestaan, ymmärtäisin jo paljon enemmän. Tähtiin kirjoitettu virhe pistää kyllä joka tapauksessa miettimään ihan vaikka vaan maailman epäreiluutta. Miua tämä kirja kosketti myös, koska elin 5 vuotta katsoen syöpää viereltä. Isukkiakin tuli ajateltua aika monta kertaa.

Annan kirjalle ★★★★/★★★★★  ja suosittelen sitä kaikille, jotka pitävät tällaisista "riipaisevan hauskoista, filosofisen älykkäistä ja vimmaisen rohkeista" romaaneista. :) Itse voisin lukea joskus vaikka uudestaankin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi kivasti niin kellekään ei tuu paha mieli ^3^!