7.10.2014

homemade ice cream ♥

Nyt olis vielä kerran aika paneutua siihen viikonloppuiseen sitruunajätskiin!
Silloin kun sain tietää tekeväni italialaista ruokaa, niin eka ajatus oli makea pizza. Sitä mielessä kummitellutta reseptiä ei kuitenkaan löytynyt mistään, ja ei ne muut sit ollu niin kivoja.. :D Ja sitten mä muistin oman Italian reissuni kohokohdan; sen taivaallisen jäätelön! Uummama kun se oli hyvää.. ♥ Ja niin, elämä on nykyään niinki helppoa että näpyttelin vaan Googleen 'italialainen sitruunajäätelö', ja klikkasin ensimmäistä vastaan tullutta reseptiä. Eteen aukes Keittiönatsin resepti  ja sillä sitten mentiin!


Sitruunajäätelö


1/2 sitruunan raastettu kuori (noin 1 rkl löyhästi lusikkaan pantuna)
5 rkl sitruunamehua
150 g sokeria
1 1/4 dl kevyt- tai ruokakermaa
2 1/2 dl vispikermaa
4 rkl maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljasokeria
1 rkl limoncelloa

Mittaa isoon kulhoon kaikki jäätelön ainekset ja sekoita hyvin. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi koneen ohjeen mukaan. Lusikoi jäätelö pakastuksen kestävään astiaan, peitä ja pane muutamaksi tunniksi pakastimeen tai anna olla siellä yön yli.

Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, niin laita jäätelömassa pakastimeen laakeassa kannellisessa astiassa. Anna sen jähmettyä ensiksi 2 tuntia, jonka jälkeen sekoita massa tasaiseksi haarukalla. Toista sama tunnin välein, kunnes jäätelö on niin jähmeää ettei sitä pysty enää sekoittamaan. Jäätelö on valmista noin 6-8 tunnin pakastamisen jälkeen.

Mulla ei ollut mitään hajua mitä on limoncello, mutta äiti valisti mua tästä kyseisestä likööristä. :-D Ohjeessa ei puhuttu mitään sekoittamisesta, mutta vatkailin vähän sähkövatkaimella massaa kuohkeammaksi. Eikä meillä mitään jätskikoneluxuxii oo, mutta pakastimessa vietetyn yön jälkeen se meni oikein hyvin jätskistä. :) Tein kaksinkertaisen annoksen ja siitä tuli suunnilleen.. no, 9 muumimukillista!
Sitruunafanit piti tästä, mutta ne, jotka ei siitä niin tykkää, ei ihan lämmenneet tällekään. Ite kuulun ensimmäisiin, joten suosittelen tätä kovasti! :D
Ai niin muuten, sain eilen elämäni ekat ja toisetkin silmälasit! Niistä lisää kuhan ne saapuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi kivasti niin kellekään ei tuu paha mieli ^3^!