17.4.2014

korviksia ja kutistemuovia

Moooi!
Siis ajatelkaa, mä oon saanut postaustoiveen! :D Postasin eilisissä tällaisen kuvan instagramiin,


ja sain Wilmalta kommenttia, että voisin kertoa näistä blogissa. Jee, mutta tota, mitäs näistä nyt kertoisi? 

--
Tein kahdet korvikset kutistemuovista. Toiset on ananakset. Toisissa on ranskikset ja hamppari. Toiset annoin Hennalle ja toiset Elinalle.

--

Ja siinä se, en mä oikein muuta keksinyt, kun pohdin että mitäs sitä kertois :'D Mutta sitten ajattelin, että voisin tehdä vaikka tutoriaalin kutistemuoviaskartelusta, koska sehän ei ole välttämättä kaikille niin tuttu aihe(?)! Joten tässä tulis (Vaihteeks tosi huonot kuvat, ryhdistäytymistä luvassa!)!



1: Kutistemuovi on siis tällaista aivan tavallisen näköistä muovikalvoa, joka uunissa kutistuu 5 x pienemmäksi mutta paksunee 5 x paksummaksi. Näitä löytyy useampaa merkkiä, mutta tämä paketti on ostettu Tiimarista jonkin aikaa sitten. Hintaa oli muistaakseni vähän vaille kymppi, ja olisiko tässä 4 vai 5 arkkia. :)

2. Muovikalvolle tarttuu kaikenlaiset permanenttitussit, ja nää ProMarkerit on ainakin ollut tosi hyviä + näistä löytyy reilummin värejä kuin esim. CD-levytusseista!

3. Sitten se ois piirtovaiheen aika! Tää kun on niin kätevän läpinäkyvää, niin on varmasti fiksuinta piirtää ja suunnitella työ ensin paperille, ja sitten piirtää läpi kalvolle. Tossa kuvassa mä tosin piirrän valmiista nuoteista, mutta onnistuu se niinkin! :D Muista piirroksen kokoa suunnitellessa myös se, kuinka paljon kuva pienenee! (Ihan liian isoakaan ei kannata tehdä, sillä reunat voivat käpristyä yhteen uunissa.) 

4. Sitten kuva irti kalvosta ja halutessasi rei'itä.

 5. Työ on uunissa suunnilleen minuutin. Alussa näyttää siltä, ettei mitään tapahdu, mutta sitten se yhtäkkiä käpristyy ja - tässä vaiheessa ei saa hätiköidä - suoristuu hetken päästä itsekseen! Kun kalvo on paksuuntunut, pienentynyt ja palannut kuhmuttomaksi, ota se pois uunista ja anna jäähtyä hetki.

6. Siinä se sitten olikin! :)

Melko ammattitaidoton tutorial tällä kertaa, joten jos jäi kysyttävää niin vastaan kyllä mielelläni! Nyt häippäsen telkkarin ääreen ja nauttimaan viikonlopun etkoista, moimoi ^^

2 kommenttia:

  1. Vau ! :) vois joskus kokeilla tälläsii :)

    +tän hetkinen bannerin on kiva! :)

    VastaaPoista
  2. Joo kannattaa, nää on tosi söpöjä! (:
    ja kiitti, harmi vaan ku Se on vähän epätarkka :D:

    VastaaPoista

Kommentoi kivasti niin kellekään ei tuu paha mieli ^3^!