29.11.2013

Take a cookie!

Heippa! Tää iltapäivä oli kahdesta puoli yhdeksään asti pyhitetty leipomiselle. Huomenna on nimittäin Ristiinan Rantatorilla joulukadun avajaiset, joten taas pitää olla myymässä kaikenlaista herkkua. On se kyllä jännä miten huono oon leipomisessa ja muissa näissä jutuissa kun ajatellaan miten paljon miä oon sitäkin lähiaikoina tehnyt :-D Mulla menee kaupassakin yli puoli tuntia etsiessä tomusokeria, kookosrasvaa, hasselpähkinärouhetta, rasioita, konvehtivuokia ja kaakaojauhetta.. Ja voin kertoo ettei meijän S-Marketti oo ihan isoimmasta päästä :D
Mutta nyt siis ajattelin jakaa näitä reseptejä teillekin! Toivottavasti jollekin on käyttöä. :)


Äiti ja sisko teki näitä murotryffeleitä sukulaisille joululahjaks pari vuotta sitten. Miäki ajattelin nyt sitten kokeilla. :) Näistä tuli ihan hyviä, tosin kannattaisi ehkä kokeilla jättää tuota kookosrasvaa vähän pois. Miun piti myös heittää lopuks pikkuinen osa taikinaa pois, koska se ehti jähmettyä sellaiseks tönköks ettei siitä enää saanut mitään irti. :/



Murotryffelit (noin 50 kpl)

125 g kookosrasvaa (tää muuten haisee ihan kauhealle!)
2,5 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
5 dl riisimuroja

Sulata kookosrasva ja lisää sokeri, kaakaojauhe ja vanilliini. Sekoita tasaiseksi. Lisää riisimurot varovasti, jottei ne rikkoonnu. Nosta lusikoilla konvehtivuokiin (kannattaa käyttää niitä metallisia vai mitä onkaan), sihtaa tomusokeria tai ripottele raesokeria päälle. Tryffelit on säilytettävä kylmässä.



~

Näiden piti olla pähkinä"nokareita", mutta epäilyttävästi kyllä näyttää kekseiltä.. O.ö Ehkä miä vaan asettelin ne jotenkin väärin... :D Mutta ei se mitään, oli nimittäin ihan tosi hyviä! Ja valmistui jopa miulta tosi nopeaan. Näitä vois tehdä joku päivä itelleenkin. :)



Pähkinänokareet (pellillinen)

100 g hasselpähkinöitä (miä käytin hasselpähkinärouhetta)
½ dl sokeria
1 muna
25 g voita

Jauha pähkinät ja sekoita niihin sokeri. Lisää muna ja jäähtynyt voisula. Pane lusikalla pellille nokareita. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. 



~



Sitten tein vielä suklaakeksejä, hyviä oli kanssa. :p Nää löysin Kotikokista, siellä ne on vieläkin joten turhaan miä ohjeita tähän kirjoittelemaan. (: Reseptiin pääset tästä!






Mutta että tällaista tällä kertaa. :) Nyt pitäis mennä tiskaamaan nuo leipomisastiat, ja kohtapuoliin voisi jo mennä nukkumaankin kun huomenna on ehdittävä vielä leipoa jotain tällaisia hillopikkuleipiä.. Onneksi tää kaikki raadanta vie meitä koko ajan lähemmäs Japania ;)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi kivasti niin kellekään ei tuu paha mieli ^3^!